16 grudnia, 2013

Pasta z tuńczyka!

Dzisiaj zapraszamy Was na przepis idealny na kolację, spotkania ze znajomymi! Przedstawiamy pastę z tuńczyka!

Przepis ten zasięgnęłyśmy ze starej książki kucharskiej i odrobinkę przerobiłyśmy na swoje potrzeby. Mamy nadzieje, ze zagości na waszych stołach nie raz.

Zaczynamy!

Czego będziemy potrzebować?



1. Jednej cebuli
2. Dwie puszki tuńczyka
3. Trzy ogórki konserwowe
4. 3 łyżki majonezu
5. Pół łyżeczki cukru
6. Odrobina soku z cytryny (każdy dodaje według uznania)
7. Sól i pieprz do smaku .

Przygotowanie!

Ogórki kroimy w drobną kostkę. Oczywiście według uznania, jak ktoś preferuje duże kawałki nic w tym złego ; )

Tuńczyka odlewamy z zalewy, a następnie wszystkie składniki ze sobą mieszany aż do uzyskania pożądanej konsystencji ; )

Przygotowaną pastę kładziemy na bagietce, bułce, kanapce - jak kto woli. Niezależnie z czym będzie świetnie smakować ! ; )





I oto kolejny prosty przepis jak postanowiłyśmy Wam pokazać. Wyznajemy zasadę, że nie wszystko co wybitne musi być trudne w przygotowaniu, a składniki wymagają dużych nakładów finansowych.

Czekamy na wasze wrażenia! ; )

M&M


Następny przepis: Świąteczne pierniczki!

2 komentarze:

  1. Mmm wygląda pysznie! Koniecznie musze sprawdzić! Lece do kuchni!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękujemy bardzo :) naprawdę warto wypróbować, mało pracy a jaki efekt :))

      Usuń