Dzisiaj zapraszamy Was na przepis idealny na kolację, spotkania ze znajomymi! Przedstawiamy pastę z tuńczyka!
Przepis ten zasięgnęłyśmy ze starej książki kucharskiej i odrobinkę przerobiłyśmy na swoje potrzeby. Mamy nadzieje, ze zagości na waszych stołach nie raz.
Zaczynamy!
Czego będziemy potrzebować?
1. Jednej cebuli
2. Dwie puszki tuńczyka
3. Trzy ogórki konserwowe
4. 3 łyżki majonezu
5. Pół łyżeczki cukru
6. Odrobina soku z cytryny (każdy dodaje według uznania)
7. Sól i pieprz do smaku .
Przygotowanie!
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Oczywiście według uznania, jak ktoś preferuje duże kawałki nic w tym złego ; )
Tuńczyka odlewamy z zalewy, a następnie wszystkie składniki ze sobą mieszany aż do uzyskania pożądanej konsystencji ; )
Przygotowaną pastę kładziemy na bagietce, bułce, kanapce - jak kto woli. Niezależnie z czym będzie świetnie smakować ! ; )
I oto kolejny prosty przepis jak postanowiłyśmy Wam pokazać. Wyznajemy zasadę, że nie wszystko co wybitne musi być trudne w przygotowaniu, a składniki wymagają dużych nakładów finansowych.
Czekamy na wasze wrażenia! ; )
M&M
Następny przepis: Świąteczne pierniczki!
Mmm wygląda pysznie! Koniecznie musze sprawdzić! Lece do kuchni!
OdpowiedzUsuńdziękujemy bardzo :) naprawdę warto wypróbować, mało pracy a jaki efekt :))
Usuń